Ohlédnutí za letošním Jablonským masopustem

Masopustní veselí jsme si naplno užili v sobotu 16. února 2019. Čtěte více o průvodu, maškarním reji i masopustní zábavě...

Jablonský masopust 2019

Slunečné počasí již od rána provázelo v pořadí pátý Jablonský masopust, tradiční celodenní veselí pro malé i velké v Jablonném.

Letošní Jablonský masopust se uskutečnil v sobotu 16. února. Už podle předpovědi počasí jsme tušili, že tentokrát nebudeme muset kostýmy doplňovat čepicemi, rukavicemi, lyžařskými ponožkami a jiným sportovním funkčním prádlem a na zastávkách s občerstvením preferovat horký čaj či jiné zahřívací nápoje. Modrá obloha a sluneční paprsky nás provázely po celý den.

Jablonský masopust má již tradiční podobu - sraz masek U Dubu, program na náměstí, tentokrát doplněný průvodním slovem na téma masopustu, s představením masek. Průvod městem s obvyklými i novými zastávkami na občerstvení a pobavení, odpolední dětský maškarní rej, letos pod taktovkou country skupiny Alabama při SVČ Animo Žamberk, a večerní taneční zábavu v sále U Dubu.

Na tomto místě bychom rádi poděkovali všem, kdo se na přípravě a realizaci Jablonského masopustu 2019 podíleli: členové, příznivci a rodiny členů Sdružení pro Jablonné - kdykoliv, kdekoliv a cokoliv bylo třeba, Andrea a Petr Packovi - občerstvení na náměstí a U Dubu, Lenka Pöselová - celodenní fotografování, Autodoprava Jiří Kubelka - zapůjčení nákladního vozu pro účely pódia na náměstí, Řeznictví Krejsovi - dodávka masa pro zajištění občerstvení, děti a paní učitelka z MŠ Hradisková - vystoupení na náměstí, Jablonská muzika - hudební doprovod masopustního průvodu, RC Jablíčko a MŠ Hradisková - výzdoba sálu a auta na náměstí, Lenka Grusová - pečení koláčků, Pavla Sekyrová - výroba masopustní basy, manželé Halbrštátovi - jablíčka pro děti, členové volejbalového oddílu - obsluha barů v sále U Dubu, žáci ZUŠ Králíky s panem učitelem - předtančení, uskupení Dolce Baby z Dolní Čermné - předtančení, město Jablonné nad Orlicí a Pardubický kraj - podpora akce.

Zvláštní poděkování patří Jablonským, kteří pro účastníky průvodu nachystali bohaté občerstvení na Výsluní, v ulici Českých bratří, na Benátkách, U Stadionu.

A abyste měli dostatek času na promyšlení svojí masky a alegorického vozu či vozíku pro příští rok a mohli tak vytvořit konkurenci letošnímu neodolatelnému svatému Vaňákovi, patronovi jablonské čistoty, již nyní avizujeme termín dalšího Jablonského masopustu:

22. 2. 2020.

Bude se dobře pamatovat. ;-)

Fotografie z letošního Masopustu naleznete ve fotogalerii.

Martina Balážová

24. 2. 2019